Ga naar de inhoud

Schouderklachten

Schouderklachten zijn erg vervelend en kunnen erg belemmerend zijn. De pijn kan zich bevinden in de schouder zelf maar kan ook uitstralen naar de nek, arm, elleboog of hand. Door de pijn ga je minder bewegen, waardoor er stijfheid kan ontstaan en klachten juist toenemen. Een behandeling middels verschillende massagetechnieken en mobilisaties kunnen klachten laten afnemen en zorgen ervoor dat het gewricht soepel blijft functioneren.

Schouderklachten kunnen acuut beginnen of langzaam ontstaan. Als klachten langzaam ontstaan is de oorzaak vaak onduidelijk. Pijnklachten in de schouder kunnen ontstaan door vaak repeterende bewegingen, zwaar tillen of duwen, veelvuldig boven het hoofd werken, nekklachten of spanningen/stress.

In de meeste gevallen is het belangrijk om te blijven bewegen, zonder kracht, met de schouder, ook als dit pijnklachten geeft. Door de schouder te blijven bewegen voorkomt je dat de schouder stijf wordt of vast gaat zitten. Indien nodig kan de fysiotherapeut hierbij begeleiden en oefeningen geven.

Schouderklachten die plots zijn begonnen gaan meestal vanzelf over binnen 1 tot 2 weken. Zijn de klachten langzaam ontstaan dan duurt het vaker langer voordat de klachten minder worden. Het is goed om in deze gevallen de huisarts en/of fysiotherapeut te raadplegen voor advies. Als medische aandoeningen zijn uitgesloten kan massagetherapie helpen klachten te verlichten en stijfheid verminderen. Met name de mobilisaties in combinatie met massagetechnieken zijn zeer effectief. De meeste mensen ervaren direct na de behandeling al verlichting en een toegenomen beweeglijkheid. Vaak moet de behandeling enkele malen herhaald worden om blijvend resultaat te houden.

Heb je vragen, neem gerust contact met me op.

Schouderklachten