Over mij

Mijn naam is Silvie Timmers en ben woonachtig samen met mijn man in Swalmen. Na mijn middelbare school ben ik de bacheloropleiding tot HBO-verpleegkundige gaan volgen. Enkele jaren later ben ik gestart met de masteropleiding tot Physician Assistant en ben als Physician Assistant 12 jaar werkzaam geweest in het ziekenhuis. Na al die jaren was het tijd voor verandering en ben ik gaan werken als Physician Assistant binnen een gezondheidscentrum gespecialiseerd in arbeidsrevalidatie en sportrevalidatie. Middels fysieke en mentale trainingen streven we ernaar om cliënten weer optimaal te laten functioneren, zowel privé als op het werk.

Sporten is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Het helpt mij te ontspannen en geeft mij daarnaast veel energie. Je voelt je fitter en sterker. Ik zit voornamelijk op de racefiets, vaak samen met mijn echtgenoot. In de wintermaanden fiets ik virtueel op Zwift en volg ik tevens een core- en krachttraining speciaal voor wielrenners. Daarnaast vinden we het heerlijk om regelmatig een stevige wandeling te maken.

Als sporter heb ik regelmatig te maken gehad met blessures of spierklachten. Symptomen vroegtijdig herkennen en aanpakken helpt om problemen of blessures in een later stadium te voorkomen. Om die reden ontstond bij mij de wens de opleiding tot sportmasseur te gaan volgen om op die manier sporters maar ook niet-sporters te kunnen ondersteunen en blessures te helpen voorkomen.

Omdat ik het belangrijk vind om up-to-date te blijven en mijn vaardigheden wil blijven ontwikkelen, ben ik aangesloten bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Het NGS is de leden-, branche- en examenorganisatie van en voor alle sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs in Nederland. In april 2021 heb ik mijn NGS-diploma Sportmasseur mogen ontvangen en kun je bij mij terecht voor een sportmassage maar ook voor tapen en bandageren. Daarnaast ben ik gekwalificeerd Sportmasseur voor Topsporters en heb ik o.a. de cursussen ontspanningsmassage, stoelmassage en medical taping afgerond. Ik blijf mezelf ontwikkelen door het volgen van nieuwe opleidingen en cursussen, hetgeen ook als eis wordt gesteld vanuit het NGS. Zo weet je dus zeker dat je bij mij in goede handen bent.

Tijdens deze opleidingen ben ik steeds enthousiaster geworden over het vak masseren en heb ik gezien wat een massage kan betekenen. Om die reden ben ik dan ook mijn eigen praktijk begonnen in Swalmen, gelegen nabij Roermond. Ik hoop ook jou binnenkort in mijn praktijk te mogen verwelkomen! Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op.