Over mij

Mijn naam is Silvie Timmers en ben woonachtig samen met mijn man in Swalmen. Na mijn middelbare school ben ik de bacheloropleiding tot HBO-verpleegkundige gaan doen. Enkele jaren later ben ik gestart met de master tot Physician Assistant en ben als Physician Assistant werkzaam in het ziekenhuis.

Sporten is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Het helpt mij te ontspannen en geeft mij daarnaast veel energie. Je voelt je fitter en sterker. Ik zit voornamelijk op de racefiets, vaak samen met mijn echtgenoot. In de wintermaanden fiets ik virtueel op Zwift en volg ik tevens een core- en krachttraining speciaal voor wielrenners. Daarnaast vinden we het heerlijk om regelmatig een stevige wandeling te wandeling te maken.

Als sporter heb ik regelmatig te maken gehad met blessures of spierklachten. Symptomen vroegtijdig herkennen en aanpakken helpt om problemen of blessures in een later stadium te voorkomen. Om die reden ontstond bij mij de wens de opleiding tot sportmasseur te gaan volgen om op die manier sporters maar ook niet-sporters te kunnen ondersteunen en blessures te helpen voorkomen.

Omdat ik het belangrijk vind om up-to-date te blijven en mijn vaardigheden wil blijven ontwikkelen, ben ik aangesloten bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Het NGS is de leden-, branche- en examenorganisatie van en voor alle sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs in Nederland. In april 2021 heb ik mijn NGS-diploma Sportmasseur mogen ontvangen en kun je bij mij terecht voor een sportmassage maar ook voor tapen en bandageren. Tevens heb ik de cursussen ontspanningsmassage, stoelmassage, en medical taping afgerond.

Tijdens deze opleidingen ben ik steeds enthousiaster geworden over het vak masseren en heb ik gezien wat een massage kan betekenen. Om die reden ben ik dan ook mijn eigen praktijk begonnen in Swalmen, gelegen nabij Roermond. Ik hoop ook jou binnenkort in mijn praktijk te mogen verwelkomen! Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op.