Sportmassage

Duim-over-duim effleurage van de sportmassage

Een sportmassage is er zeker niet alleen voor sporters. Ook mensen die last hebben van gespannen spieren door bijvoorbeeld stress, zware fysieke arbeid of beroepsspecifieke houdingen, kunnen profiteren van de voordelen van een sportmassage.

Een sportmassage is een stevige vorm van massage waarbij de (dieper gelegen) spieren worden losgemaakt. Hierdoor kun je soepeler bewegen waardoor de kans op blessures kleiner wordt. Een sportmassage verlaagt de spiertonus en helpt de spieren te ontspannen.

Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken. De diepte wordt bepaald door het sneller of langzamer uitvoeren van de grepen. Er wordt gebruikt gemaakt van effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), schuddingen, tapotements (ritmische slagen), triggerpointtechnieken, deep tissue massagetechnieken, fascietechnieken en periosttechnieken.

Bij Sportmassage Silvie kun je terecht voor behandelingen van 30, 45 en 60 minuten. De massage en druk wordt geheel aangepast aan jouw wensen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de massage te pijnlijk wordt. Kies voor het behandelen van 1 spiergroep (bijvoorbeeld kuiten of hamstrings) voor een massage van 30 minuten. Wil je meer spiergroepen gemasseerd hebben kies dan voor 45 of 60 minuten. Twijfel je over welke duur voor jou het meest geschikt is, neem dan even contact op via e-mail of WhatsApp.

Heb je ook een tape of bandage nodig, kies dan voor het sportconsult. Hierbij zijn de kosten van tapen/bandageren inbegrepen.