Sportmassage

Duim-over-duim effleurage van de sportmassage

Een sportmassage is er zeker niet alleen voor sporters. Ook mensen die last hebben van gespannen spieren door bijvoorbeeld stress, zware fysieke arbeid of beroepsspecifieke houdingen, kunnen profiteren van de voordelen van een sportmassage.

Een sportmassage is een stevige vorm van massage waarbij de (dieper gelegen) spieren worden losgemaakt. Hierdoor kun je soepeler bewegen waardoor de kans op blessures kleiner wordt. Een sportmassage verlaagt de spiertonus en helpt de spieren te ontspannen.

Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken die sneller of langzamer worden uitgevoerd. Er wordt gebruikt gemaakt van effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), schuddingen, tapotements (ritmische slagen), triggerpointtechnieken, deep tissue massagetechnieken, fascietechnieken en periosttechnieken.

Een sportmassage kan uitstekend toegepast worden bij onder andere nekklachten, ruggklachten, schouderklachten, hoofpijn, golferselleboog en tenniselleboog, RSI/KANS en/of sportgerelateerde klachten zoals het mediaal tibiaal stress syndroom (shin splints), patellofemorale klachten, Jumpers knee, Runners knee en klachten van achillespees, kuiten, hamstrings en quadriceps.

Bij Sportmassage Silvie kun je terecht voor behandelingen van 30, 45 en 60 minuten. De massage en druk wordt geheel aangepast aan jouw wensen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de massage te pijnlijk wordt.

Kies voor het behandelen van 1 spiergroep (bijvoorbeeld beide kuiten) voor een massage van 30 minuten. Wil je meer spiergroepen gemasseerd hebben kies dan voor 45 minuten (bijvoorbeeld nek- en rugspieren) of 60 minuten (bijvoorbeeld beide benen voor- en achterkant). Twijfel je over welke duur voor jou het meest geschikt is, neem dan even contact op via e-mail of WhatsApp. Ik adviseer je graag!

Heb je ook een tape of bandage nodig, kies dan voor het sportconsult. Hierbij zijn de kosten van tapen/bandageren inbegrepen.