Meteen naar de inhoud

Sportmassage

Duim-over-duim effleurage van de sportmassage

Een sportmassage is er zeker niet alleen voor sporters. Iedereen die last heeft van gespannen spieren door bijvoorbeeld stress, zware fysieke arbeid of beroepsspecifieke houdingen, kan profiteren van de voordelen van een sportmassage.

Een sportmassage is een stevige, maar niet pijnlijke vorm van massage waarbij de (dieper gelegen) spieren worden losgemaakt. Hierdoor kun je soepeler bewegen waardoor de kans op blessures kleiner wordt. Een sportmassage verlaagt de spiertonus en helpt de spieren te ontspannen.

Bij Sportmassage Silvie wordt de toegepaste druk aangepast aan jouw wensen. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat de sportmassage (te) pijnlijk is.

Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van verschillende massagetechnieken die sneller of langzamer worden uitgevoerd. Er wordt gebruikt gemaakt van effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), schuddingen, tapotements (ritmische slagen), triggerpointtechnieken, fascietechnieken en periosttechnieken.

Een sportmassage kan uitstekend toegepast worden ter preventie van nekklachten, ruggklachten, schouderklachten, hoofpijn, golferselleboog en tenniselleboog, RSI/KANS en/of sportgerelateerde klachten zoals het mediaal tibiaal stress syndroom (shin splints), patellofemorale klachten, Jumpers knee, Runners knee en klachten van achillespees, kuiten, hamstrings en quadriceps.

Sportmassage en osteopathie of chiropractie

Regelmatig zie ik mensen in mijn praktijk die een behandeling bij de osteopaat of chiropractor combineren met een sportmassage. Beide behandelingen kunnen namelijk uitstekend gecombineerd worden.

Een behandeling door een chiropractor of osteopaat kan meer effect hebben wanneer daarnaast een sportmassage wordt gegeven. Ook kan het effect van de gecombineerde behandeling langer aanhouden. Wanneer een chiropractor of osteopaat een correctie toepast om pijn te verlichten en/of de beweeglijkheid te vergroten, kan een sportmassage ervoor zorgen dat het lichaam zich sneller aanpast aan de nieuwe situatie. De sportmassage zorgt onder andere voor een verbetering van de doorbloeding en kan spierspanningen en -verkrampingen voorkomen of verlichten. Hierdoor kan het lichaam de nieuwe situatie makkelijker in stand houden waardoor effecten van de behandeling langer behouden worden.

Voor het maken van een afspraak heb je geen verwijzing nodig.

Afspraak maken

Kies voor het behandelen van één spiergroep (bijvoorbeeld beide kuiten) voor een massage van 30 minuten. Wil je meer spiergroepen gemasseerd hebben kies dan voor 45 minuten (bijvoorbeeld nek-, schouder- en rugspieren) of 60 minuten (bijvoorbeeld beide benen voor- en achterkant).

Speciaal voor iedereen die graag nek, schouders, rug en beide benen willen hebben gemasseerd is er nu ook de sportmassage 90 minuten.

Twijfel je over welke duur voor jou het meest geschikt is, neem dan even contact op via e-mail of WhatsApp. Ik adviseer je graag!

Maak hier je afspraak bij Sportmassage Silvie te Swalmen (bij Roermond).

Magnesium

Wist je dat we ook een speciale sportmassagebehandeling hebben met magnesiumgel? Deze is uitermate geschikt als herstelmassage na een inspanning en voor mensen met gespannen of pijnlijke spieren/gewrichten, spierkramp of reumatische aandoeningen zoals artrose, artritis, fibromyalgie en restless legs. Nieuwsgierig, klik dan hier voor meer informatie.