Meteen naar de inhoud

Fasciatechnieken

Fasciatechniek om de spanning af te laten nemen

De fascia zijn bindweefselvliezen rondom bijvoorbeeld spieren en botten. Als de fascia goed voorzien is van water en ontspannen is, zorgt de fascia ervoor dat je makkelijk kan bewegen. Fasciatechnieken worden toegepast om er voor te zorgen dat spanning afneemt in de fascia en bewegingen weer soepel verlopen.

Fascia en klachten

De facsia kan echter onder spanning komen te staan door ongelukken, infecties, stress en langdurige overbelasting. De fascia komt onder spanning te staan wat op den duur tot verklevingen kan leiden. Hierdoor kunnen er beperkingen ontstaan in de beweging en er ontstaan pijnklachten.

Effecten behandeling

Door het toepassen van speciale massagetechnieken, de fasciatechnieken, wordt de huid en onderliggende fascia in verschillende richtingen bewogen en gestrekt. Hiermee worden verklevingen opgeheven, de doorbloeding gestimuleerd en de fascia weer soepel gemaakt.

Afspraak maken

Bij Sportmassage Silvie kun je terecht voor behandeling middels fasciatechnieken. Deze behandeling is onderdeel van een complete behandeling zoals deze wordt gegeven binnen de Sporttherapie en het Sportconsult. De behandeling duurt dan meestal 45 tot 60 minuten waarbij alle lagen goed behandeld worden door toepassing van verschillende technieken zoals triggerpointtechnieken, bindweefselmassage, mobilisaties en therapeutische massagetechnieken.