Meteen naar de inhoud

Overzicht behandelingen

Hieronder vind je een overzicht met korte beschrijving van alle behandelingen die wij aanbieden binnen onze sportpraktijk.

Sportmassage

Een sportmassage is een stevige, maar niet pijnlijke massage waarbij de spieren worden losgemaakt en de doorbloeding gestimuleerd ter preventie van pijnklachten en blessures.

Sportmassage met magnesium

Deze sportmassage met magnesiumgel is niet alleen geschikt voor sporters maar ook voor mensen met o.a. spierklachten, kramp, artrose, reuma of fibromyalgie.

Sporttherapie

Sporttherapie is een behandelvorm met verschillende behandeltechnieken welke wordt ingezet wanneer er reeds (pijn)klachten zijn ontstaan door een (sport)blessure of overbelasting.

Sportconsult

Het sportconsult is bedoeld voor iedereen die meer aandacht wil besteden aan het voorkomen of behandelen van klachten of blessures.

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een massagetechniek waarbij verstijvingen of verklevingen in het bindweefsel worden opgeheven. De spanning in het weefsel neemt af en de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Fasciatechnieken

Fasciatechnieken zijn speciale massagetechnieken waarbij de huid en de onderliggende lagen in verschillende richtingen worden losgemaakt.

Hoofdpijnmassage

Een hoofdpijnmassage is geschikt voor mensen die last hebben van migraine, spierspanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn en is gericht op het verminderen van spierspanning in hoofd en nek.

Hooikoorts & COPD tape

Door het aanleggen van medical tape kunnen klachten veroorzaakt door hooikoorts of een exacerbatie COPD verlicht worden.

Mobilisaties

Indien de beweeglijkheid in een gewricht wordt beperkt kunnen mobilisaties en/of manipulaties worden toegepast om deze beweeglijkheid te verbeteren.

Myofasciale Triggerpointtherapie

Myofasciale triggerpointtherapie, of kortweg ook wel triggerpointtherapie genoemd, richt zich op de behandeling van triggerpoints. Triggerpoints zijn overgevoelige plekken in spierweefsel of in de fascia, een soort vliesje welke o.a. om spieren heen ligt.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage geeft rust in je hoofd en lijf en zal een positieve bijdrage leveren aan je algehele gezondheid

Sportvoedingsadvies

Om je sportieve doelen te bereiken en je beter in je vel te voelen, is het belangrijk je voeding hierop aan te passen.

Stoelmassage

Een stoelmassage is een drukpuntmassage van hoofd, nek, schouders en rug in een ergonomische stoel. De kleding wordt hierbij aangehouden.

Tapen, bandageren en medical taping

Het aanleggen van sporttape, bandages of medical tape/kinesiotape, ter ondersteuning bij of verlichting van klachten.