Ga naar de inhoud

Hoofdpijnmassage

Massage hoofdpijn op de schouders en nek (hoofdpijnmassage) - Sportmassage Silvie Swalmen Roermond

Hoofdpijn, maar liefst 1 op de 5 Nederlanders heeft minimaal 1x per week hoofdpijn. Er zijn verschillende oorzaken waardoor er hoofdpijnklachten ontstaan. Te weinig drinken, stress, verkeerde werkhouding (bv bij thuiswerken) of te weinig beweging kunnen hoofdpijn veroorzaken. Maar ook bepaalde voedingsmiddelen, alcohol of hormonen kunnen een rol spelen. Hoe dan ook, hoofdpijn kan voor veel ongemakken zorgen. Een hoofdpijnmassage kan klachten verlichten of zelfs voorkomen.

Soorten hoofdpijn

Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn. Een hoofdpijnmassage is zeer geschikt in het verlichten en behandelen van spierspanningshoofdpijn (tension type headache), migraine en cervicogene hoofdpijn (hoofdpijn die ontstaat vanuit de nek).

Effecten behandeling

Een hoofdpijnmassage kan klachten verminderen en heeft een positief effect op het opnieuw ontstaan van klachten. De massage richt zich voornamelijk op het behandelen van hoofd- en nekspieren. De massage zorgt ervoor dat de spieren soepel worden en de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd. De kans op verkramping wordt verminderd met als gevolg minder hoofdpijnklachten.

Een eenmalige hoofdpijnmassage kan al verlichting geven maar de massage werkt nog beter indien deze regelmatig herhaald wordt. De spieren van je hoofd, nek en schouders moeten namelijk soepel worden gehouden om klachten te verminderen of te voorkomen. Het meest optimale effect bereik je wanneer je de massage 1x per 4 à 6 weken herhaalt.

Contra-indicaties

Naast de algemene contra-indicaties, zijn er specifieke contra-indicaties die van toepassing zijn bij een hoofdpijnmassage:

  • Recent trauma van hoofd of nek
  • Hoofdpijnklachten met een acuut begin
  • Ernstige hoofdpijn met veel pijn
  • Bij neurologische symptomen zoals (draai)duizeligheid, gevoels- of motorische uitvalsklachten, gezichtsuitval

Afspraak maken

Bij Sportmassage Silvie kun je een hoofdpijnmassage boeken van 30 minuten. Wil je ook de schouders mee laten behandelen dan adviseren wij 45 minuten en voor het meenemen van de rug 60 minuten. Voor start van de behandeling hebben we een korte intake om klachten te bespreken en te beoordelen of de behandeling geschikt is. Vermeld bij het boeken dat het gaat om de hoofdpijnmassage.