Meteen naar de inhoud

Sportmasseur en Sporttherapeut

Iedereen krijgt van tijd tot tijd te maken met pijntjes of blessures. Het is belangrijk deze blessures of pijntjes zo snel mogelijk te behandelen om grotere problemen te voorkomen. Helaas komt het regelmatig voor je dat je te lang wacht om een dergelijk probleem aan te pakken of men onderschat de klachten.

Sportmasseur

Als sportmasseur ben je voornamelijk bezig om blessures te voorkomen door spieren soepel te houden door het uitvoeren van sportmassage of ter ondersteuning van spieren en gewrichten door middel van het aanleggen van tape of bandages.

Sporttherapeut

Zijn er al blessures of (pijn)klachten ontstaan dan kun je terecht bij de sporttherapeut. Als sporttherapeut behandel je zowel medische blessures als overbelastingsblessures. De sporttherapeut beschikt over meer behandeltechnieken dan de sportmasseur. Zo zal er naast de standaard technieken ook gebruik gemaakt worden van fasciatechnieken, periosttechnieken, bindweefselmassage, myofasciale triggerpointtherapie, mobilisaties en therapeutische massagetechnieken.

Sporttherapie heeft eveneens raakvlakken met fysiotherapie. De sporttherapie beperkt zich in principe tot manuele technieken – gespecialiseerde sportmassage – om genezing te stimuleren. De fysiotherapeut richt zich meer op de diagnose van het probleem en het geven van oefeningen om deze te helpen oplossen. Een enkele keer zal de fysiotherapeut ook masseren maar deze rol is steeds meer verschoven naar de (sport)masseur of sporttherapeut. De sporttherapeut kan ook enkele oefeningen adviseren maar hij zal hiervoor in principe doorverwijzen naar de fysiotherapeut.

Afspraak maken

Als gediplomeerd sportmasseur én sporttherapeut kun je bij Sportmassage Silvie terecht met een uiteenlopend scala aan spierklachten. Heb je vragen welke behandeling het meest geschikt is, neem dan gerust contact op. Ik help je graag. Klik hier voor het maken van een afspraak.