Meteen naar de inhoud

Hooikoorts & COPD tape

Tape bij hooikoorts of COPD

Hooikoorts klachten… veel mensen hebben er last van. Klachten kunnen bestaan uit een loopneus of juist verstopte neus, tranende en/of jeukende ogen, niezen, hoesten en benauwdheid. Meestal beginnen de hooikoorts klachten in het voorjaar door pollen van bomen, grassen en planten. Bij mensen met hooikoorts reageert het afweersysteem heel heftig waardoor bovengenoemde klachten kunnen ontstaan. Het aanleggen van medical tape kan klachten verlichten.

Effecten behandeling

Bij hooikoorts wordt de medical tape met een speciale techniek aangebracht op de huid van de rug. De huidsensoren en de onderliggende zenuwstructuren worden hierbij geprikkeld. Deze prikkeling heeft een kalmerende werking op het afweersysteem waardoor klachten zullen verminderen.

Techniek

Het beste effect bij wordt bereikt door bij de eerste symptomen van hooikoorts of een longaanval (exacerbatie) te starten met de behandeling door het aanleggen van de tape. De tape blijft ongeveer 5 dagen zitten. De meeste cliënten merken vrijwel direct een verlichting van klachten. Voor het beste effect kan de tape 1 week later nogmaals aangelegd worden. Na enkele weken zal het effect langzaam afnemen. Bij chronische klachten wordt daarom geadviseerd nog eens twee maal in een periode van 2 weken de tape aan te leggen.

COPD

Bovenstaande tape-techniek kan eveneens toegepast worden bij mensen met een exacerbatie COPD (longaanval). Naast de benauwdheidsklachten (dyspnoe) ervaren patiënten pijnklachten in het borstgebied. Dit ontstaat door de verhoogde ademhaling en hoesten ten tijde van een longaanval. Het aanleggen van een COPD-tape verlicht deze klachten.

Afspraak maken

Bij Sportmassage Silvie kun je terecht voor beide tapes, hooikoorts & COPD tape. Een afspraak voor het aanbrengen van de tape duurt ongeveer 15 minuten.