Meteen naar de inhoud

Sportconsult

Functieonderzoek tijdens het Sportconsult bij Sportmassage Silvie (Swalmen, Roermond)

Het sportconsult bij Sportmassage Silvie is speciaal bedoeld ter behandeling van (pijn)klachten ontstaan door overbelasting of blessures. Ook voor sporters die zich optimaal willen voorbereiden op een bepaalde sportprestatie of juist extra aandacht willen besteden aan blessurepreventie, is het sportconsult zeer geschikt.

Het sportconsult betreft een eerste afspraak van 60 minuten waarbij de huidige gezondheidssituatie volledig in kaart wordt gebracht. Er vindt een uitgebreide anamnese (intakegesprek) plaats omtrent je huidige gezondheidssituatie, je blessures in het verleden en je wensen.

Kom je op advies van de fysiotherapeut, huisarts of medisch specialist (bijvoorbeeld een sportarts of orthopeed) neem dan eventuele brieven of uitslagen mee. Door mijn achtergrond als Physician Assistant kan ik medische documenten of verwijzingen interpreteren.

Na de anamnese vindt er een visuele lichamelijk inspectie plaats om een indruk te krijgen van je huidige statiek, bijvoorbeeld een bepaalde houding of links/rechts verschillen. Indien hier aanleiding toe is worden ook functietesten (functie-onderzoek) van spieren en/of gewrichten uitgevoerd. Op basis van deze gegevens wordt de huidige situatie samengevat en een behandelplan voorgesteld. Deze gegevens worden genoteerd in jouw cli├źntendossier. Na akkoord wordt dit dossier door jou en de sportmasseur ondertekend en zal de behandeling plaatsvinden.

De behandeling binnen het Sportconsult kan bestaan uit het verrichten van een sportmassage, onze speciale sportmassage met magnesiumgel, sporttherapie, (medical) taping of bandageren en/of sportvoedingsadvies.

Afspraak maken

Kom je voor de eerste keer met een klacht of ben je langere tijd niet meer geweest, boek dan het Sportconsult eerste behandeling. Deze afspraak duurt 60 minuten. Een vervolgbehandeling duurt meestal 30 of 45 minuten.

Heb je vragen of wil je meer weten, neem dan gerust contact met me op.