Ga naar de inhoud

Sportconsult

Het sportconsult bij Sportmassage Silvie is speciaal bedoeld ter behandeling van (pijn)klachten ontstaan door overbelasting of blessures. Ook voor sporters die zich optimaal willen voorbereiden op een bepaalde sportprestatie of juist extra aandacht willen besteden aan blessurepreventie, is het sportconsult zeer geschikt.

Behandeling van klachten of blessures

Waar een sportmassage vooral gericht is op het voorkomen van pijnklachten of blessures wordt binnen het sportconsult gekeken naar reeds ontstane pijnklachten of blessures. We gaan dieper in op het ontstaan van de klachten en het beloop hierbij. Hierop passen we de uit te voeren behandeling aan en maken we gebruik van verschillende (massage)technieken zoals bindweefselmassage, triggerpointtherapie, fasciatechnieken, mobilisaties en therapeutische massagetechnieken.

Blessurepreventie

Ben je in voorbereiding op een sportieve prestatie dan zit je niet te wachten op blessures. Maar ook zonder sportieve doelen ben je blessures liever kwijt dan rijk. De behandelingen die toegepast worden binnen het sportconsult zijn zeer effectief omdat alle (spier)lagen worden behandeld en helpen spieren en gewrichten soepel te houden. Dit maakt de kans op pijntjes of blessures kleiner.

Inhoud behandeling

Het sportconsult betreft een eerste afspraak van 60 minuten waarbij de huidige gezondheidssituatie volledig in kaart wordt gebracht. Er vindt een uitgebreide anamnese (intakegesprek) plaats omtrent je huidige gezondheidssituatie, je blessures in het verleden en je wensen.

Kom je op advies van de fysiotherapeut, huisarts of medisch specialist (bijvoorbeeld een sportarts of orthopeed) neem dan eventuele brieven of uitslagen mee. Door mijn medische achtergrond als Physician Assistant kan ik medische documenten of verwijzingen interpreteren.

Na de anamnese vindt er, indien van toepassing, een visuele lichamelijk inspectie plaats om een indruk te krijgen van je huidige statiek, bijvoorbeeld een bepaalde houding of links/rechts verschillen. Indien hier aanleiding toe is worden ook (functie)testen van spieren en/of gewrichten uitgevoerd. Op basis van deze gegevens wordt de huidige situatie samengevat en een behandeling/behandelplan voorgesteld. Bij akkoord wordt de behandeling gestart.

De behandeling bestaat uit het verrichten van een therapeutische sportmassage, ook wel sporttherapie genoemd. Deze kan bestaan uit therapeutische massagetechnieken, bindweefselmassage, fasciatechnieken, myofasciale triggerpointtherapie en mobilisaties.

Afspraak maken

Kom je voor de eerste keer met een klacht of ben je langere tijd niet meer geweest en heb je opnieuw klachten, boek dan het Sportconsult van 60 minuten. Een vervolgbehandeling duurt tussen de 30 en 60 minuten afhankelijk van de klacht.

Heb je vragen of wil je meer weten, neem dan gerust contact met me op.

Sportconsult - mobilisatie - dorsaalflexie op de enkel tijdens sportconsult