Meteen naar de inhoud

Sportmassage met magnesium

Sportmassage met magnesium van Permsal

Ben je fanatiek sporter of heb je last van pijnlijke spieren, spierkramp, artrose of rusteloze benen (restless legs) … dan is de sportmassage met magnesium zeer aan te bevelen. Een sportmassage met magnesiumgel is daarnaast ook zeer geschikt als herstelmassage na inspanning.

Functie magnesium

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen in ons lichaam. Magnesium draagt bij aan een groot aantal lichaamsprocessen. Dit is bijvoorbeeld bij de vorming van spieren en bot, ondersteuning van het immuunsysteem, geeft energie en uithoudingsvermogen en helpt bij het functioneren van spieren en het zenuwstelsel.

De werkzame stof in onze magnesiumgel, magnesiumchloride, wordt binnen 10 tot 15 minuten voor minimaal 90% opgenomen via de huid . Bij een sportmassage met magnesium zal de behandeling gestart worden door het inmasseren van de gel op de te behandelen gebieden. De gel zorgt voor soepele gewrichten, het ontspant spieren en de tegevoegde rozemarijnolie zorgt ook nog voor een heerlijke geur! Als de gel is opgenomen wordt overgegaan op de reguliere behandeling van de sportmassage met massageolie.

De voordelen van een sportmassage met magnesium

  • Sneller herstel na inspanning.
  • Werkt ontstekingsremmend en voorkomt spierkrampen.
  • Het ontspant spieren en zorgt voor soepele gewrichten.
  • Ook effectief bij spierspanning en -krampen, stress, burn-out, slaapstoornissen, huidproblemen (eczeem en psoriasis), fibromyalgie en reumatische klachten zoals artrose en artritis.

Wanneer (beter) niet toepassen

  • Heb je wondjes of huidbeschadigingen, dan is deze behandeling niet geschikt aangezien de gel dan kan prikken.
  • Vlak vóór een intensieve sportprestatie, gezien de ontspannende werking van magnesium.
  • Bij een lage bloeddruk (bovendruk lager dan 90 mmHg en/of onderdruk lager dan 60 mmHg).
  • Bij een ernstig verminderde nierfunctie.
  • Behandeling binnen 1 uur na medicatie-inname (zoals maagzuurremmers, diabetesmedicatie, calciumsupplementen. luchtwegverwijders, antistolling, bloeddrukmedicatie en cholesteroltabletten).

Afspraak maken

Bij Sportmassage Silvie kun je terecht voor een sportmassage met magnesium. Aan het begin van de behandeling hebben we eerst een korte intake om te checken of de behandeling geschikt is. Aansluitend volgt de eerste behandeling.

De behandeling bestaat uit het aanbrengen en inmasseren van de magnesiumgel op het te behandelen gebied gedurende 10-15 minuten. Nadien start de reguliere sportmassagebehandeling. Kies voor een minimale behandelduur van 45 minuten voor het meest optimale effect. Vermeld bij het boeken zowel bij de eerste behandeling als de vervolgbehandelingen in het veldje opmerkingen dat het gaat om de sportmassage met magnesiumgel.

Heb je vragen of wil je meer weten over de massage met magnesium, neem dan gerust contact op.

Olie, gel en kristallen

In mijn sportpraktijk zijn de Permsal magnesium producten ook verkrijgbaar voor thuis. Zo kun je deze zelf ook gebruiken na bijvoorbeeld een inspanning. Hiermee bevorder je het herstel en heb je minder of zelfs geen last van spierpijn. Naast de sportolie en sportgel hebben we ook de magnesiumkristallen welke je kan gebruiken in bad of waarmee je een heerlijk voetbad kan maken.

Meer info

Kijk voor meer informatie over de effecten van magnesium op deze websites: Permsal kennisbank en Informatiecentrum voedingssupplementen & gezondheid (IVG).