Meteen naar de inhoud

Myofasciale Triggerpointtherapie

Triggerpointtherapie op het been

Myofasciale triggerpointtherapie, of kortweg ook wel triggerpointtherapie genoemd, richt zich op de behandeling van triggerpoints. Triggerpoints zijn overgevoelige plekken in spierweefsel of in de fascia, een soort vliesje welke o.a. om spieren heen ligt. Triggerpoints worden in de volksmond ook nog wel eens spierknopen genoemd. Triggerpoints kunnen ontstaan door stress, overbelasting, trauma’s of littekens.

Triggerpoints en klachten

Triggerpoints kunnen pijnklachten en veranderingen in spieren of omliggende weefsels geven. Ook kunnen er pijnklachten ontstaan op andere plekken dan waar de triggerpoint zich bevindt. Een triggerpoint in de nek kan bijvoorbeeld pijnklachten geven in een arm of hand. Elk triggerpoint heeft een uniek pijnpatroon en pijnuitstralingsgebied.

Effecten behandeling

Door het toepassen van myofasciale triggerpointtherapie kunnen pijnklachten worden opgeheven en kunnen functies van omliggende weefsels weer worden hersteld. Technieken die naast de specifieke triggerpointtechnieken worden toegepast zijn fasciatechnieken en deep tissue massagetechnieken.

Afspraak maken

Bij Sportmassage Silvie kun je terecht voor Myofasciale Triggerpointtherapie. Aan het begin van de behandeling hebben we een korte anamnese en doen we een paar korte testjes. Hierop passen we de uit te voeren behandeling aan. Aan het einde van de behandeling wordt afgesloten met een aantal rustige effleurages en schuddingen ter ontspanning van het weefsel.

We adviseren te kiezen voor een behandeling van 30 minuten. Vermeld bij het boeken dat je graag de Myofasciale Triggerpointtheapie behandeling wil hebben.

Myofasciale Triggerpointtherapie kan ook onderdeel zijn van een complete behandeling zoals deze wordt gegeven binnen de Sporttherapie en het Sportconsult. De behandeling duurt meestal 45 tot 60 minuten waarbij alle lagen goed behandeld worden. Naast toepassing van Myofasciale Triggerpointtherapie kan eveneens gebruik gemaakt worden van bindweefselmassage, fasciatechnieken, mobilisaties en therapeutische massagetechnieken.

Twijfel je over wat voor jou het meest geschikt is, neem dan gerust contact met me op.