Meteen naar de inhoud

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage op de rug

Bindweefsel is een belangrijk weefsel in ons lichaam. Spieren, pezen, gewrichtskapsel, huid, bloedvaten, organen, wervels… ze worden allen beschermd en ondersteund door bindweefsel. Een bindweefselmassage is bedoeld om het bindweefsel weer in optimale conditie te krijgen.

Bindweefsel en klachten

Bindweefsel heeft de mogelijkheid zich aan te passen aan de belasting die van hem gevraagd wordt. Een spier die je veel gebruikt zal, onder andere door steviger bindweefsel, sterker worden. Daarentegen kunnen er ook pijnklachten of juist bewegingsbeperkingen ontstaan die ten grondslag liggen aan een verminderde kwaliteit van het bindweefsel. Door te weinig beweging, blessures, stress, een verkeerde houding of juist een te zware belasting in korte tijd kunnen er verstijvingen of verklevingen ontstaan in het bindweefsel.

Effecten behandeling

Bindweefselmassage is een massagetechniek waarbij de verstijvingen of verklevingen in het bindweefsel worden opgeheven. De spanning in het weefsel neemt af en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor kan het bindweefsel weer goed meebewegen met de huid en spieren en worden bewegingsbeperkingen opgeheven.

Afspraak maken

Bij Sportmassage Silvie kun je terecht voor een bindweefselmassage. Aan het begin van de behandeling hebben we een korte anamnese en doen we een paar korte testjes om een indruk te krijgen van de spanning in het bindweefsel. Hierop passen we de uit te voeren behandeling aan.

We adviseren te kiezen voor een behandeling van 30 minuten. Vermeld bij het boeken dat je graag de bindweefselmassage behandeling wil hebben.

De bindweefselmassage kan ook onderdeel zijn van een complete behandeling zoals deze wordt gegeven binnen de Sporttherapie en het Sportconsult. De behandeling duurt dan meestal 45 tot 60 minuten waarbij alle lagen goed behandeld worden. Naast de bindweefselmassage wordt eveneens gebruik gemaakt van triggerpointtechnieken, fasciatechnieken, mobilisaties en therapeutische massagetechnieken.