Ga naar de inhoud

Welke behandeling moet ik kiezen…

Welke behandeling moet ik kiezen, een vaak gestelde vraag. Heb je klachten, dan adviseer ik te kiezen voor het sportconsult. Hierbij gaan we dieper in op jouw klacht en de behandeling is hierop afgestemd. Binnen het sportconsult wordt een klachtgerichte sportmassage verricht, ook wel sporttherapie genoemd. Deze bestaat uit meerdere (massage)technieken. Wil je klachten of blessures voorkomen, kies dan voor de sportmassage. Deze kan ook prima voor of na een sportevenement ingezet worden.

Het sportconsult bij Sportmassage Silvie is speciaal bedoeld ter behandeling van (pijn)klachten ontstaan door overbelasting of blessures. Ook voor sporters die zich optimaal willen voorbereiden op een bepaalde sportprestatie of juist extra aandacht willen besteden aan blessurepreventie, is het sportconsult zeer geschikt. Binnen het sportconsult worden technieken vanuit de sporttherapie toegepast: een klachtgerichte behandeling op maat dus!

Sporttherapie wordt toegepast door een sportmasseur met een vervolgopleiding tot sporttherapeut. Hierdoor heb je als behandelaar meer kennis van specifieke sportblessures en mogelijke behandelwijzen. Een sporttherapeut gebruikt de reguliere technieken uit de sportmassage, maar maakt daarnaast ook gebruik van extra behandelvormen zoals bindweefselmassage, mobilisaties, myofasciale triggerpointtherapie, fasciatechnieken, periosttechnieken en therapeutische massagetechnieken.

Een sportmassage is er zeker niet alleen voor sporters. Iedereen die last heeft van gespannen spieren door bijvoorbeeld stress, zware fysieke arbeid of beroepsspecifieke houdingen, kan profiteren van de voordelen van een sportmassage. Een sportmassage helpt om spieren spoel te houden waarmee blessures kunnen worden voorkomen. De sportmassage is dus bedoeld om klachten of blessures te voorkomen.

Twijfel je, of heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact met me op!

welke_behandeling_moet_ik_kiezen