Ga naar de inhoud

Meerdaagse sportevenementen

Voor iedereen die sport of regelmatig beweegt is het belangrijk om goed te zorgen voor je lijf. Iedere belasting vraagt iets van je lichaam en daarom is het belangrijk goed voor je lijf te zorgen zodat het kan herstellen van iedere belasting. Zeker bij meerdaagse sportevenementen is het zorgen voor je lijf uiterst belangrijk. Kijk maar naar de profs, dit weekend gaat de Tour de France Femmes weer van start. Deze dames zullen 8 dagen lang alles geven om die felbegeerde gele trui te mogen dragen. Dit doen ze niet zomaar, een goede voorbereiding en goed herstellen na de inspanning zijn uiterst belangrijk. Maar hoe doe je dat?

Uiteraard is het belangrijk te zorgen voor een goede voorbereiding. Je kan niet uit het niets besluiten een marathon te lopen of en meerdaagse wielertocht rijden. Op karakter kun je soms een heel eind komen, maar de man met de hamer zal op je staan te wachten. Om een meerdaagse prestatie dag in dag uit vol te houden bouw de trainingsintensiteit langzaam uit. Je gaat je lichaam voorbereiden op de belasting die je van het lijf gaat vragen. Daarnaast zorg je dat je de juiste voeding nuttigt en zorg je voor een goed herstel. Herstellen doe je door te zorgen voor een goede nachtrust, de juiste herstelvoeding te nuttigen en een herstelmassage te laten uitvoeren. Op die manier ben je in staat ook de volgende dag weer alles te geven.

Een sportmassage is er dus zeker niet alleen voor de profs. Eigenlijk is een sportmassage geschikt voor iedereen, sporter en niet-sporter, professional en amateur. Een sportmassage stimuleert de doorbloeding, ontspant spieren en heft verklevingen op. Hierdoor kunnen blessures worden voorkomen. Daarnaast werkt een sportmassage ook ontspannend. Een momentje voor jezelf is altijd goed, voor lichaam en geest.

Meerdaagse sportevenementen