Meteen naar de inhoud

Bindweefselmassage

Bindweefsel is een belangrijk weefsel in ons lichaam. Spieren, pezen, gewrichtskapsel, huid, bloedvaten, organen, wervels… ze worden allen beschermd en ondersteund door bindweefsel.

Bindweefsel heeft de mogelijkheid zich aan te passen aan de belasting die van hem gevraagd wordt. Een spier die je veel gebruikt zal, onder andere door steviger bindweefsel, sterker worden. Daarentegen kunnen er ook pijnklachten of juist bewegingsbeperkingen ontstaan die ten grondslag liggen aan een verminderde kwaliteit van het bindweefsel. Door te weinig beweging, blessures, stress, een verkeerde houding of juist een te zware belasting in korte tijd kunnen er verstijvingen of verklevingen ontstaan in het bindweefsel.

Een bindweefselmassage is bedoeld om het bindweefsel weer in optimale conditie te krijgen. De spanning in het weefsel zal afnemen en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor kunnen verklevingen worden verminderd en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Collageen is een eiwit dat de huid stevig én elastisch houdt. Hierdoor kan het bindweefsel weer goed meebewegen met de huid en spieren en worden bewegingsbeperkingen opgeheven.

Je kan een bindweefselmassage los boeken, maar nog fijner is het om de bindweefselmassage af te sluiten met een ontspannende sportmassage.

Heb je vragen of wil je meer weten, neem dan contact met me op.