Meteen naar de inhoud

Nek- en schouderklachten

Nek- en schouderklachten… na lage rugklachten een van de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. Dat is niet gek, want je nek en schouders gebruik je namelijk ontzettend veel. Als er pijn of stijfheid ontstaat kun je er dan ook behoorlijk last van krijgen. Het kan er voor zorgen dat je dagelijkse activiteiten niet meer goed kan uitvoeren. Ook je nachtrust kan er behoorlijk verstoord door worden.

Vaak ontstaan nek- en schouderklachten door een verkeerde houding, stress, spanning of een combinatie van deze factoren. De pijnklachten kunnen zelfs uitstralen naar je hoofd en hoofdpijnklachten geven, of naar je arm en vingers. Er lopen verschillende spieren vanuit de schouder naar de nek en vice versa. Hierdoor ontstaan er vaak klachten in zowel de nek als de schouder(s).

Meestal gaan de klachten vanzelf over, echter bij ongeveer de helft van de mensen duren de klachten langer dan 6 weken. Klachten kunnen verdwijnen maar ook weer terugkomen. Een sportmassage kan helpen deze klachten aan te pakken. Na een grondig onderzoek passen we de behandeling aan op jouw klacht. De meeste mensen ervaren na de behandeling al direct verlichting. Voor het beste resultaat is het raadzaam de behandeling enkele keren te herhalen.

Ook klachten, maak dan snel een afspraak!